Wednesday, May 08, 2013

shopping barang baby - part 2

Sambung entry sebelum ni..
aku decide nak shopping masa kandungan aku 6 bulan sebab ;

1. Rasa macam tak sekuat masa ngandungkan Naylee..cepat betul penat.
    Sebelum kandungan makin besar & aku makin tak larat, baik aku shopping cepat-cepat.
2. Baru dapat bonus..masa terbaiklah sebelum duit habis licin. Kalau nak beli berlebih-lebihan pun tak rasa sangat sebab duit tengah banyak..muahaha
3. Tak tertanggung rasa excited ni..jantina baby pun dah tahu..

Kali ini tak banyak aku habis berbanding masa Naylee dulu..
kos keseluruhan untuk barang-barang ini RM340.60
rasa macam agak mahal..barang yang diambil sikit je
tapi semua hubby keluar duit..
aku ada buat simpanan untuk barang baby, tak nak la terlalu bergantung dengan  duit dari hubby je
kesian dia..banyak lagi yang dia kena tanggung
so boleh la aku simpan untuk kenduri aqiqah baby nanti

towel - 2 helai
handkerchief - 4 helai
baju lengan panjang - 4 helai
baju lengan pendek - 4 helai
mitten & booties - 3 set
napkin mickey - 8 helai

set kecil mandian baby anakku
pureen wet tissue - 8 pack kecil
pureen changing mat
puting botol tommee tippee
berus botol - 2 set
sabun basuh botol
 
Di Jusco, aku beli diapers jenama Pet Pet newbone size, drapolene cream & libresse overnight untuk aku masa dalam pantang nanti.
 
Ada sikit-sikit barang baby belum beli..
1. detergent baju baby
2. set tilam
3. warmer
4. car seat

5. minyak telon

Barang untuk diri sendiri tunggu 7 ke 8 bulan nanti lah..

1 comment:

  1. Hello Ibu, I guess its always fun shopping for baju baby, and toys too.
    Cute baby you have too.
    Have fun and keep a song in your heart.
    Lee.

    ReplyDelete